Record de cazuri noi în luna noiembrie: 3 milioane de infectați în SUA

Record de cazuri noi în luna noiembrie: 3 milioane de infectați în SUA
| Foto: Mediafax.ro

Luna noiembrie încă nu s-a încheiat, iar în America, numărul cazurilor noi de COVID-19 a ajuns la un record absolut în acest an: 3 milioane de cazuri COVID-19, raportate în perioada 1-22 noiembrie.

Numărul de cazuri noi, înregistrate în decurs de 24 de ore, a crescut cu 25%, însă capacitatea de testare a populaţiei a crescut cu doar 14.55%, conform datelor furnizate de Universitatea John Hopkins, pentru CNN.

”În statele în care observăm o rată mare de infectare înseamnă că testăm doar bolnavii în stare avansată, care au nevoie de îngrijiri medicale, şi nu avem încă o capacitate de testare îndeajuns de mare, ca să ştim cât de repede se răspândeşte virusul în interiorul comunităţilor”, a declarat un reprezentant John Hopkins.

În spitale, doctorii anunţă că unităţile sunt suprasolicitate. Numai în decursul zilei de sâmbătă au fost internaţi 83.227 de pacienţi cu COVID-19.

Specialiştii avertizează că acesta este numai începutul deoarece odată cu apropierea sărbătorilor şi a sezonului rece, socializarea în spaţiile închise va creşte şi, totodată, transmiterea virusului în grupurile restrânse.

”Gândiţi-vă că virusul se transmite în spaţiile închise, când oamenii nu poartă masca pe o perioadă îndelungată de timp. Sărbătorile şi sezonul rece favorizează exact acest tip de interacţiune.

Este de ajuns ca 1% din cei 50 de milioane de oameni care vor călători de sărbători să transmită virusul şi în decurs de câteva zile vom observa o creştere a numărului de infecţii, de aproape 500.000.

Dacă vrem musai să socializăm, să o facem în spaţii deschise, afară, şi la o distanţă sigură”, a menţionat doctorul Megan Ranney.

 

Etichete
Comenteaza