Războiul din Ucraina, ziua 257. Explozii în Donețk și noi declarații incredibile făcute de Medvedev

Războiul din Ucraina, ziua 257. Explozii în Donețk și noi declarații incredibile făcute de Medvedev
| Foto: g4media.ro

Capitala Ucrainei se va confrunta pe 7 noiembrie cu pene de curent majore din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Dmitri Medvedev: Ucraina a vrut să reia programul atomic, împotriva Rusiei

Decizia Rusiei de a organiza o operaţiune militară specială a fost influenţată în mare măsură de ameninţările Kievului de a-şi relua programul nuclear, a scris astăzi secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe pagina sa VKontakte, a informat Tass.

Medvedev a declarat că regimul de la Kiev „deplânge profund decizia luată în baza Memorandumului de la Budapesta din 1994 de a retrage arsenalul nuclear moştenit de la URSS aflat pe teritoriul lor”. „Şi, în plus, liderii ucraineni au spus că o vor folosi împotriva noastră şi a cetăţenilor lor cu mare plăcere”, a adăugat Medvedev.

„Ceea ce l-au sugerat fără echivoc, ameninţând cu reluarea programului nuclear care a provocat în mare parte operaţiunea militară specială”, a mai scris el.

Herson în întuneric şi fără apă, pro-ruşii acuză Kievul

Herson, cel mai mare oraş ucrainean ocupat de ruşi, nu are curent şi apă, susţin autorităţile pro-ruse care controlează oraşul. Pe Telegram, Iuri Sobolevski, adjunctul şefului consiliului regional Herson, a declarat că alimentările cu energie electrică şi apă au fost întrerupte din cauza unui „atac terorist” care a deteriorat într-o parte trei linii electrice de pe autostrada Berislav-Kahovka, care a ocupat regiunea.

Sobolevski a explicat că în jur de 10 aşezări din regiune au fost afectate, pe lângă oraşul principal.

Explozii în Doneţk-ul ocupat

Numeroase explozii au fost raportate peste noapte în zona Doneţk, ocupată de ruşi, relatează Kyiv Independent, citând presa de stat rusă. Potrivit informaţiilor preliminare, un incendiu mare a izbucnit într-o clădire a administraţiei feroviare din districtul Voroshylivskyi. Nu există ştiri despre răniţi sau victime.

Etichete
Comenteaza