Războiul din Ucraina e departe de a se termina. Kievul anunță că reluarea negocierilor de pace nu este posibilă

Războiul din Ucraina e departe de a se termina. Kievul anunță că reluarea negocierilor de pace nu este posibilă
| Foto: publika.md

Ucraina nu are în vedere discuţii cu Rusia pentru a pune capăt războiului, a declarat procurorul general al Ucrainei, Andri Kostin, într-un interviu pentru BBC, informează Ukrinform.

Presată de comunitatea internaţională să se aşeze la masa discuţiilor cu Rusia, Ucraina se ţine tare pe poziţii, păstrând linia impusă de a nu sta de vorbă cu invadatorii cât timp în fruntea lor se află Vladimir Putin.

„Nu cred că problema reluării negocierilor este posibilă”, a spus el ferm, adăugând că Rusia trebuie să fie responsabilă pentru războiul început.

Kostin încearcă să înfiinţeze un tribunal internaţional special şi a reiterat apelul pentru reparaţii de război prin confiscarea bunurilor ruseşti.

În acest timp, ruşii se regrupează. Au părăsit Hersonul şi au schimbat capitala regiunii. Oraşul Genichesk este acum temporar capitala administrativă a regiunii Herson, a declarat Alexander Fomin, ofiţer de presă al vicepreşedintelui pro-rus al guvernului regional, a declarat agenţiei de presă de stat ruse Ria Novosti.

„Astăzi, capitala administrativă temporară a regiunii Herson este Genichesk. Toate autorităţile principale sunt concentrate acolo”, a spus el. Genichesk, o staţiune turistică şi oraş-port al Ucrainei, este situat în sudul regiunii, pe coasta Mării Azov.

Etichete
Comenteaza