Război rece între Rusia și Occident. Lavrov: „Cortina de Fier coboară deja”

Război rece între Rusia și Occident. Lavrov: „Cortina de Fier coboară deja”
| Foto: digi24.ro

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că o nouă "Cortină de Fier" coboară între Moscova şi Occident pe fondul invaziei Kremlinului în Ucraina.

"În ceea ce priveşte o Cortină de Fier... în esenţă, aceasta coboară deja", a declarat Lavrov jurnaliştilor în timpul unei conferinţe de presă în capitala belarusă Minsk, scrie The Moscow Times. "Procesul a început deja", a spus el. Lavrov a mai afirmat că relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu mai există.

"Uniunea Europeană a distrus relaţia care a fost construită de-a lungul deceniilor între noi şi UE", a declarat ministrul de externe, adăugând că Moscova este încă deschisă la negocieri.

"Pot spune doar că, de acum înainte, nu vom avea încredere nici în americani, nici în UE. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a nu depinde de ei în sectoarele critice", a declarat Lavrov.

Moscova a lansat un război de amploare în Ucraina la 24 februarie, declanşând sancţiuni economice şi diplomatice severe din partea Statelor Unite, Marii Britanii şi Uniunii Europene împotriva instituţiilor de stat ruseşti, a companiilor şi a unui număr de oficiali şi oameni de afaceri ruşi.

Comenteaza