Putin: La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră / Avem datoria de a preveni renașterea nazismului

Putin: La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră / Avem datoria de a preveni renașterea nazismului
| Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că „precum în 1945, victoria va fi a Rusiei” în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai și a făcut mai multe referințe la „nazism” și numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina.

„Astăzi, soldaţii noştri, precum strămoşii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea ţării lor natale de sub mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră. 

Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca ” noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”, a declarat Putin în mesajul transmis duminică ţărilor fostului bloc sovietic, din Asia Centrală, precum şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei, potrivit Le Figaro, citat de news.ro.

Vladimir Putin a făcut referire nu doar la soldaţi, ci şi la civilii „frontului intern”, „care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”.

„Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

„Datoria noastră sfântă este să îi împiedicăm pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi” în ceea ce Moscova numeşte ”Marele Război Patriotic, ”să se răzbune”, a mai precizat liderul rus.

Putin a urat „întregului popor al Ucrainei - un viitor paşnic şi echitabil”.

Rusia va celebra luni, 9 mai, victoria împotriva Germaniei Naziste, prin organizarea unei parade militare urmată de un aşa-numit marş al „Regimentul Nemuritor”, pentru a aduce un omagiu înaintaşilor care au căzut în război.

Comenteaza