Putin instaurează legea marţială în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat luna trecută

Putin instaurează legea marţială în cele patru teritorii ucrainene pe care le-a anexat luna trecută
| Foto: The Telegraph

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că a introdus legea marţială în cele patru regiuni din Ucraina ocupate de Rusia, pe care Moscova le-a revendicat luna trecută ca teritoriu propriu.

În remarcile adresate membrilor Consiliului său de Securitate, Putin a dat, de asemenea, instrucţiuni guvernului să înfiinţeze un consiliu special de coordonare sub conducerea premierului Mihail Mişuşin pentru a lucra cu regiunile ruseşti pentru a stimula efortul de război al Moscovei în Ucraina, informează Reuters.

Aceste măsuri, după aproape opt luni de război, au marcat cea mai recentă escaladare a lui Putin pentru a contracara o serie de înfrângeri în faţa forţelor ucrainene de la începutul lunii septembrie.

Măsurile au venit în aceeaşi zi în care oficialii instalaţi de Rusia în Herson, una dintre cele patru regiuni ocupate, le-au spus civililor să părăsească anumite zone cât mai curând posibil, anticipând un atac ucrainean iminent.

Putin a declarat că măsurile pe care le ordonă vor creşte stabilitatea economiei, a industriei şi a producţiei în sprijinul a ceea ce Rusia numeşte operaţiunea sa militară specială.

"Lucrăm la rezolvarea unor sarcini foarte complexe, pe scară largă, pentru a asigura un viitor fiabil Rusiei, viitorul poporului nostru", a spus el

Comenteaza