PROTESTE în Rusia: Peste 1.300 de persoane arestate la demonstrații împotriva războiului, după discursul lui Putin

PROTESTE în Rusia: Peste 1.300 de persoane arestate la demonstrații împotriva războiului, după discursul lui Putin
| Foto: https://twitter.com/Andrew__Roth/

Imediat după anunțul mobilizării militare parţiale, care a fost decretată de preşedintele rus Vladimir Putin, au început protestele în Rusia. Maşina de represiune a Kremlinului a reținut deja peste 1.300 de oameni. 

Forțele de securitate au reținut miercuri peste 1.300 de persoane în Rusia, la proteste care denunțau mobilizarea, a anunțat un grup pentru drepturile omului, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a ordonat primul proiect militar al Rusiei după cel de-al doilea război mondial, a transmis The Guardian

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, conform informațiilor colectate din 38 de orașe rusești, peste 1.311 de persoane au fost reținute până seara târziu pe teritoriul Rusiei.

Aceste cifre ar includre cel puțin 502 în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș al Rusiei. Mitingurile neautorizate sunt ilegale în temeiul legilor anti-protest ale Rusiei.

Forțele de ordine au fost filmate cum îi loveau pe protestatari la Moscova și Sankt Petersburg. Oamenii au scandat „Nu războiului!”. Majoritatea celor loviți și arestați au fost bărbați.

Procuratura din Moscova a avertizat miercuri că persoanele care participă la mitinguri „ilegale” vor fi pedepsite conform legislației ruse în vigoare, informează agenția rusă de presă TASS. Procurorii amenință chiar cu pedepse cu 15 ani de închisoare.

Comenteaza