Protest al medicilor din Franţa: „Vrem bani, nu medalii”

Protest al medicilor din Franţa: „Vrem bani, nu medalii”
| Foto: profimedia

Sute de lucrători din domeniul sanitar au demonstrat în faţa unui spital din Paris. Ei au cerut salarii mai mari şi o finanţare mai mare a sectorului public de sănătate care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Doctorii şi asistentele purtau măşti şi au folosit clopoţei pentru a semnala problemele.

Protestul personalului medical a avut loc în faţa Spitalului Robert Debre în zona de nord a Parisului. Mulţi au avut şi bannere pe care se putea citi: Fără medalii, fără gaze lacrimogene, dar cu paturi şi bani.

Guvernul francez a anunţat recent că lucrează la un nou plan de ajutor al sectorului medical care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Personalul medical s-a plâns de salariile mici şi lipsa de staff de mult timp. O grevă majoră a avut loc anul trecut. Criza coronavirusului a expus şi mai bine problemele din sistemele sanitare din lume.

"Dificultăţile spitalelor publice au început cu mult timp înainte", spune un medic la Secţia de Terapie Intenisvă, scrie Mediafax.

Comenteaza