Prizonier de război care a văzut cum rușii aruncau în aer copiii dintr-un loc de joacă din Irpin: „Vreau să mă întorc și să lupt”

Prizonier de război care a văzut cum rușii aruncau în aer copiii dintr-un loc de joacă din Irpin: „Vreau să mă întorc și să lupt”
| Foto: https://www.itv.com - Credit: AP

Un britanic, care a fost luat prizonier și torturat de trupele lui Vladimir Putin în Ucraina, nu ar ezita să se întoarcă pe linia frontului după ce a fost martorul unei orori: soldații ruși au aruncat în aer copiii dintr-un loc de joacă din Irpin.

Andrew Hill este un britanic în vârstă de 36 de ani care lucra înainte de invazia rusă în Ucraina în domeniul construcțiilor. Acesta și-a lăsat în urmă partenera și locul de muncă pentru a lupta pe frontul din Ucraina, unde a fost împușcat, capturat și torturat de trupele ruse, a transmis digi24.ro

Britanicul s-a întors acasă după ce a fost eliberat în urma unui schimb de prizonieri organizat cu ajutorul Arabiei Saudite și a lui Roman Abramovici, dar are motive serioase să se întoarcă pe front. „Vreau în continuare să mă întorc și să lupt. Sunt legat emoțional de Ucraina și vreau să ajut în orice fel pot”, a spus Hill după eliberare.

Pe linia frontului în Irpin a fost martor la atrocitățile comise de armata rusă împotriva civililor. „Eram la un punct de observație și niște copii se jucau în fața noastră, la aproximativ 100 de metri distanță, și aveau în jur de 13 ani”, a spus Hill. Înainte ca soldații ucraineni să poată să îi evacueze pe copiii din zonă, „rușii au luat la țintă parcul cu artileria și au lovit în plin copiii”, și-a amintit Hill.

„Rușilor nu le pasă", declară Hill, care a servit și în armata britanică. Acesta a ajuns şi în Bucha unde rușii au masacrat sute de civili. „Rușii au lăsat în urmă un dezastru. Erau cadavre pe toate străzile. Au găsit o groapă comună. Rușii omorau tot și pe toată lumea", a declarat britanicul. 

Comenteaza