Prima țară din Europa care a impus vaccinarea obligatorie începând de astăzi! Amenzile ajung până la 3.600 de euro

Prima țară din Europa care a impus vaccinarea obligatorie începând de astăzi! Amenzile ajung până la 3.600 de euro
| Foto: zf.ro

Vaccinarea a devenit obligatorie în Austria, începând de sâmbătă, 5 februarie. Amenzile pentru cei nevaccinaţi sunt cuprinse între 600 şi 3.600 de euro.

 

Azi intră în vigoare vaccinarea obligatorie în Austria. Amenzile sunt cuprinse între 600 și 3.600 de euro.

Legea a fost publicată vineri în Monitorul Oficial din Viena, după ce a fost semnată de președintele Alexander Van der Bellen.

Toți adulții care locuiesc în Austria vor trebui să fie imunizați.

Există scutiri pentru femeile însărcinate și pentru cei care și-ar pune în pericol sănătatea.

Cei care nu se vaccinează riscă amenzi cuprinse între 600 și 3.600 de euro, dar acestea vor fi aplicate abia la jumătatea lunii martie, când va intra în vigoare faza a doua.

Persoanele însărcinate și cele care nu pot fi vaccinate fără a-și pune sănătatea în pericol sunt exceptate de la lege, potrivit site-ului Ministerului Austriac al Sănătății.

Scutirea se aplică și persoanelor care s-au infectat recent cu COVID-19 și se aplică timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Noua lege va dura până la 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccinează ar putea primi o amendă maximă de 3.600 de euro până la de patru ori pe an, dacă nu se află pe un registru de vaccinare cu data desemnată, potrivit antena3.ro.

Comenteaza