Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, s-a vaccinat anti COVID-19 în direct, la televiziune, cu vaccinul chinezesc

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, s-a vaccinat anti COVID-19 în direct, la televiziune, cu vaccinul chinezesc
| Foto: Anadolu Agency

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost vaccinat împotriva COVID-19 joi seara, în direct la televiziune, relatează AFP şi Reuters.

Vaccinându-se în direct la televiziune în prima zi a campaniei, Erdogan pare a încerca să-i liniştească pe turci asupra eficienţei vaccinului chinezesc care face obiectul dezbaterilor, scrie AFP, într-o preluare Agerpres. 

Preşedinţia turcă a difuzat imagini în care se vede cum Erdogan, cu masca de protecție, primeşte o primă injecţie cu vaccinul chinezesc CoronaVac, într-un spital din Ankara.

"Sper că campania de vaccinare va fi benefică şi că vom primi rapid cele 50 de milioane de doze necesare", a declarat Erdogan după vaccinare. "Unii fac publicitate negativă în jurul vaccinării, dar sper că bunul simţ va prevala", a adăugat președintele turc.

Turcia a început joi să administreze personalului medical vaccinul produs de compania chineză Sinovac, în contextul lansării unui program naţional de vaccinare împotriva COVID-19, boală care a cauzat moartea a peste 23.000 de persoane în această ţară. Până în prezent, au fost vaccinaţi peste 200.000 de membri ai personalului medical.

Comenteaza