Presa rusă de stat anunță că regiunea Herson va folosi rubla ca monedă din 1 mai

Presa rusă de stat anunță că regiunea Herson va folosi rubla ca monedă din 1 mai
| Foto: encrier - Depositphotos.com

Potrivit surselor CNN, Kirill Stremousov, vicepreşedintele administraţiei regiunii Herson, a declarat pentru agenţia de ştiri RIA-Novosti că perioada de tranziţie va dura până la patru luni, timp în care vor fi în circulaţie atât rubla rusească, cât şi grivna ucraineană.

Vicepreşedintele administraţiei regiunii, Kirill Stremousov, a declarat pentru agenţia de ştiri RIA-Novosti că perioada de tranziţie va dura până la patru luni, timp în care vor fi în circulaţie atât rubla rusească, cât şi grivna ucraineană. După aceea, va avea loc o tranziţie completă la rublă.

CNN notează că nu a reuşit să verifice în mod independent declaraţia lui Stremousov. Rapoarte anterioare au confirmat că forţele ruseşti au instalat marţi un nou guvern local în Herson. Acest lucru a avut loc la câteva zile după ce forţele ruseşti au preluat controlul asupra clădirii Consiliului Local din Herson, înlăturând guvernul ales.

Herson este unul dintre orașele greu încercate de ororile rușilor. Vitaliy Kucheruk, directorul aeroportului din Herson cerea la Cluj, la finalul lunii martie, echipament militar de la țările est-europene, printre care și România.

Comenteaza