Premierul israelian și-a arătat disponibilitatea de a media discuțiile dintre Ucraina și Rusia

Premierul israelian și-a arătat disponibilitatea de a media discuțiile dintre Ucraina și Rusia
| Foto: mediafax.ro

Naftali Bennett i-a transmis preşedintelui rus, Vladimir Putin, disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina, anunţă Kremlinul.

Premierul Israelului, Naftali Bennett, l-a sunat duminică pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, anunţă Kremlinul. "Naftali Bennett a propus ca Israelul să ofere servicii de intermediere a negocierilor în scopul suspendării confruntărilor militare" dintre Rusia şi Ucraina, a comunicat Preşedinţia de la Moscova, conform agenţiilor RIA Novosti, Sputnik şi Interfax.

Guvernul Israelului a confirmat că premierul Naftali Bennett a vorbit cu preşedintele Rusiei. "Au discutat despre criza dintre Rusia şi Ucraina", a transmis Guvernul israelian, într-un comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX, fără însă a face vreo referire la propunerea de intermediere a acţiunilor diplomatice.

Naftali Bennett l-a sunat pe Vladimir Putin după ce Moscova îl convocase vineri pe ambasadorul israelian pentru a exprima nemulţumire în legătură cu afirmaţiile ministrului israelian de Externe, Yair Lapid, care condamnase operaţiunea militară rusă în Ucraina. Vladimir Putin i-a prezentat lui Naftali Bennett situaţia operaţiunii militare ruse din Ucraina şi i-a semnalat că este dispus să iniţieze negocieri pentru un armistiţiu cu Kievul.

Comenteaza