Prăpăd făcut de invadatorii ruși. Cât ar costa reconstrucția Ucrainei după război

Prăpăd făcut de invadatorii ruși. Cât ar costa reconstrucția Ucrainei după război
| Foto: capital.ro

Administraţia de la Kiev a susţinut luni că are nevoie de 750 de miliarde de dolari pentru eforturile de reconstrucţie după invazia militară rusă, conform agenţiei Reuters.

Premierul Denis Şmigal a declarat la Conferinţa pentru Relansarea Ucrainei, găzduită de Elveţia, că daunele asupra infrastructurii sunt evaluate la 100 de miliarde de dolari.

"În prezent, daunele directe asupra infrastructurii Ucrainei se ridică la 100 de miliarde de dolari. Cine va suporta planul de reconstrucţie, evaluat deja la 750 de miliarde de dolari?", a declarat premierul Denis Şmigal.

Administraţia de la Kiev ar vrea ca o sursă principală de finanţare a reconstrucţiei să fie activele confiscate de la oligarhii ruşi. Preşedintele Volodimir Zelenski susţine că reconstrucţia Ucrainei este "o sarcină comună" a ţările democratice.

"Reconstrucţia Ucrainei nu este un proiect local. Nu este proiectul unei naţiuni, ci o sarcină comună a întregii lumi democratice, a tuturor ţărilor care spun că sunt civilizate", a afirmat Zelenski la conferinţa din Elveţia, potrivit CNN.

Comenteaza