Poveste terifiantă din Ucraina. Cum a reușit o fetiță din Kiev să scape cu viață după ce părinții i-au fost omorâți de ruși

Poveste terifiantă din Ucraina. Cum a reușit o fetiță din Kiev să scape cu viață după ce părinții i-au fost omorâți de ruși
| Foto: bbc.com

Dasha, în vârstă de 13 ani, a trebuit să se prefacă moartă pentru a nu fi executată de către invadatorii ruşi. Din păcate, părinții ei n-au scăpat cu viață.

La finele lunii februarie, soldaţii ruşi au cucerit satul Katiujanka, Vîşhorod din regiunea Kiev. Aşa că fetiţa, împreună cu tatăl şi mama vitregă au încercat să fugă cu maşina, dar au intrat sub ploaia de gloanţe trase de către invadatori.

Părinţii Dashei au murit pe loc, iar maşina a luat foc. Ea a sărit din maşină, s-a ascuns în spatele vehiculului, deşi ruşii continuau să tragă înspre ea. Voiau s-o omoare.

Dasha a fost rănită gravă şi s-a prefăcut moartă pentru ca soldaţii să nu mai tragă în ea. Când s-au apropiat pentru a vedea dacă mai trăieşte, au lovit-o cu piciorul, ea nu s-a mişcat, aşa că au plecat, considerând atacul asupra celor trei civili, un succes.

Curajul ei i-a salvat viaţa. Fata a supravieţuit şi a fost tratată de medicii care au ales să nu plece din ţară, pentru a putea salva vieţi.

Etichete
Comenteaza