Polițist român, împușcat în SUA, în timpul unei misiuni se află în stare foarte gravă! Se fac strângeri de fonduri

Polițist român, împușcat în SUA, în timpul unei misiuni se află în stare foarte gravă! Se fac strângeri de fonduri
| Foto: digi24.ro

Un polițist american de origine română, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcat la începutul în timpul unei misiuni în Phoenix, Arizona. 

Tânărul ofițer Tyler Moldovan, se află în spital, în stare critică, unul din gloanțe nimerindu-l în cap. Colegii și apropiații au inițiat o campanie de strângere de fonduri, pentru a-i ajuta familia.

Incidentul în urma căruia Tyler Moldovan a avut loc la începutul săptămânii, în Phoenix, relatează ambasadorul român la Washington, Andrei Muraru, care s-a implicat în campania de strângere de fonduri.

„Tyler a fost împușcat de un individ marți, în timp ce apăra comunitatea. Visul lui a fost să devină polițist tocmai pentru a proteja oamenii de frică și teroare. El a absolvit Academia de Poliție acum 6 luni, are o familie minunată - se căsătorise cu câteva luni în urmă.

Ajuns la locul unui incident banal, polițiștii au organizat marți dimineață, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniștea publică. Ofițerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu.

În acel moment, suspectul a scos o armă și l-a împușcat pe ofițerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap. Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofițerului Moldovan.

Resuscitat, Tyler se află în stare critică internat într-un spital local”, a transmis Andrei Muraru într-un mesaj pe Facebook.

Agresorul, Essa Williams, 24 de ani, a fost condamnat de mai multe ori pentru furt, atac și jaf armat, fapte comise în 2014 și 2015. El fusese eliberat din închisoare anul trecut, potrivit publicației AZ Central.

„Nu știm ce se va întâmpla cu Tyler, dar știm că familia lui va avea nevoie de sprijin financiar. Este un mijloc de a-i ajuta să facă față”, a declarat Britt London, președintele Asociației de Ordine Publică din Phoenix, potrivit digi24.ro.

Comenteaza