Foto Pod feroviar din Ucraina, RECONSTRUIT ÎN 29 DE ZILE, după ce a fost distrus de bombele ruşilor

În timp ce în România se prăbuşesc poduri fără a fi nevoie de bombardamentele ruşilor şi apoi sunt urmate de anchete care ar putea dura mult şi bine, ucrainenii reconstruiesc poduri într-o lună.

Căile ferate sunt din ce în ce mai mult vizate de forțele ruse în războiul din Ucraina, dar o linie aproape de Kiev a fost restabilită în doar o lună. Un pod de cale ferată care lega orașele cândva ocupate de ruși Irpin, Bucha și Borodyanka cu capitala a fost acum reconstruit – un simbol al speranței pentru comunitățile devastate, trsnsmite BBC

„Zeci de poduri au fost distruse, dar noi le reconstruim constant”, subliniază Oleksandr Kamîşin, citat de AFP, potrivit Agerpres, care dă exemplul podului de la Irpin, aflat la periferia Kievului.

Însă podul respectiv a fost reconstruit în 29 de zile, ceea ce în vremuri normale ar fi durat câteva luni, a explicat el. Dar va fi nevoie de ani pentru a reconstrui infrastructurile celei de-a treia reţele feroviare din Europa (23.000 km de cale ferată), după cele din Germania şi Franţa.

Acest succes se explică în special prin simplificarea procesului de luare a deciziilor şi prin reducerea birocraţiei, „ceva ce am început să schimbăm încă din primele zile ale războiului”, explică Kamîşin, un bărbat în vârstă de 37 de ani.

El a început o serie de reforme încă de la sosirea sa la conducerea companiei, în august 2021, extrem de criticată înaintea declanşării conflictului din cauza calităţii serviciilor sale şi a funcţionării sale bazate pe proceduri învechite, din perioada sovietică.

Ministerul Infrastructurii a anunţat că peste 30 de poduri fluviale (auto și feroviare) au fost reparate în mai puțin de o lună după ce acestea fuseseră distruse de armata rusă.

Comenteaza