Ploile devastatoare au ucis peste 30 de persoane din Brazilia

Ploile devastatoare au ucis peste 30 de persoane din Brazilia
| Foto: observatornews.ro

Peste 30 de persoane și-au pierdut viața în nord-estul Braziliei, în urma unor ploi puternice care au devastat un oraș întreg.

 
 

 

Mai multe case au fost inundate, iar şuvoaiele de pe străzi au târât cu ele inclusiv copaci smulşi din rădăcină. 

Brazilia este sub ape din cauza ploilor puternice care s-au abătut asupra regiunii oraşului Recife, capitala Pernambuco.

Sâmbătă, nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren, la frontiera dintre Recife şi Jaboatao dos Guararapes, iar alte şase persoane au fost ucise într-o altă alunecare de teren în Camaragibe. Două au murit în Recife şi alta în Jaboatao dos Guararapes.

Cel mai recent bilanţ indică un total de 33 de morţi în acest stat, de când ploile au început să lovească regiunea în cursul nopţii de marţi spre miercuri. 

Ploile torenţiale au provocat, de asemenea, strămutarea a aproximativ o mie de persoane din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Alte înregistrări video postate pe reţelele sociale arată străzi largi inundate în mai multe localităţi, case prăbuşite şi alunecări de teren. 

De vineri seară până sâmbătă dimineaţă, precipitaţiile au ajuns la 236 de milimetri în unele zone din capitala Pernambuco, potrivit primăriei. Aceasta echivalează cu peste 70% din precipitaţiile prognozate pentru întreaga lună mai în oraş.

Potrivit agenţiei apei şi climatului din Pernambuco, situaţia s-ar putea agrava, deoarece ploile vor continua în următoarele douăzeci şi patru de ore în stat, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza