Patriarhul ortodox Kirill, în predica de duminică: Rusia a intrat în războiul cu Ucraina împotriva voinţei sale

Patriarhul ortodox Kirill, în predica de duminică: Rusia a intrat în războiul cu Ucraina împotriva voinţei sale
| Foto: https://www.dw.com/ - @ GettyImages Y. Lapikova

Patriarhul Kirill al Rusiei a susținut duminică, 23 octombrie, că țara condusă de Vladimir Putin a intrat în războiul din Ucraina împotriva propriei voinţe, a relatat agenția de presă Ria Novosti, preluată de Agerpres.

Patriarhul Kirill I, cu numele laic de Vladimir Mihailovici Gundiaev este un episcop ortodox rus, care îndeplinește în prezent funcția de patriarh al Moscovei și al întregii Rusii, dar este şi un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, susţinând invazia din Ucraina. 

"Ceea ce se întâmplă astăzi nu este doar o altă campanie militară, un anumit tip de tensiune. Se pare că mulţi au vrut să şteargă Rusia ortodoxă de pe faţa pământului", a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.

"Dar nu trebuie să se întâmple asta, de aceea, astăzi, rugăciunea noastră specială este pentru autorităţile noastre, pentru armata noastră, pentru preşedintele nostru, pentru toţi cei de care depinde cu adevărat rezultatul acestei bătălii, în care am intrat împotriva voinţei noastre", a afirmat Kirill, un susţinător fervent al campaniei militare ruse în ţara vecină şi al politicilor preşedintelui Vladimir Putin.

Patriarhul a adăugat că Rusia a devenit un "ghimpe în ochi" pentru mulţi în lume şi unii cred că "poate fi eliminată". "Astăzi, patria noastră trece printr-o încercare (...). Unii cred că a venit momentul când este posibil să se termine cu Rusia", a adăugat el, legând aceasta de o "viziune alternativă asupra lumii, asupra lui Dumnezeu şi asupra omului". "Deci, bineînţeles, Rusia este un ghimpe în ochi pentru mulţi", a reiterat patriarhul rus. 

Rusia a declanşat la 24 februarie o invazie în Ucraina, prima agresiune de acest tip în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Comenteaza