Oraşul în care familiile nu îşi pot îngropa morţii nici la o lună după deces. Cadavrele au fost "pierdute"

Oraşul în care familiile nu îşi pot îngropa morţii nici la o lună după deces. Cadavrele au fost "pierdute"
| Foto: profimedia

Oraşul ecuadorian Guayaquil a fost puternic lovit de pandemia de coronavirus. Dovadă sunt imaginile cu cadavrele celor decedaţi abandonate pe străzi. Familiile spun că nu îşi pot îngropa morţii pentru că trupurile acestora au fost pierdute.

Autorităţile din oraşul ecuadorian Guayaquil au fost prinse pe picior greşit de pandemia de coronavirus. Toată lumea a fost, am putea spune, dar situaţia din Guayaquil a fost cu mult mai gravă, notează CNN.
 
Jurnaliştii postului american de televiziune notează că în Guayaquil cadavrele celor decedaţi au fost abandonate pe holurile spitalelor, dar şi pe străzi. Familia lui Flavio Ramos a încercat timp o lună să găsească cadavrul bărbatului pentru a-l înmormânta potrivit tradiţiei, dar trupul a fost "pierdut".
 
Oraş port, cel mai mare al Ecuadorului, Guayaquil are aproximativ 3 milioane de locuitori. Virusul s-a extins rapid acolo, iar în scurt timp spitalele au ajuns la limita, la fel şi morgile. De teama infectării, unele familii au refuzat să ia trupurile neînsufleţite acasă.
 
Datele oficiale arată că 533 de oameni au murit în Guayaquil, dar unele voci vorbesc despre peste 10.000, scrie Mediafax.

Potrivit datelor worldometers.info, în Ecuador sunt înregistrate oficial 28.818 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 1.704 de decese.

Comenteaza