”Omorâți-i pe toți!” ”E un sat numai cu civili...”

”Omorâți-i pe toți!” ”E un sat numai cu civili...”
| Foto: www.spiegel.de

Au fost făcute publice interceptări de către Serviciul german de spionaj (BND) ale unor conversaţii între soldaţii ruşi aflaţi în Ucraina. Acestea ar putea constitui o dovadă că împuşcarea civililor ar face parte din strategia de război a Rusiei în Ucraina.

Apar dovezi conform cărora soldații lui Putin au primit ordin să tragă în toți civilii, în timp ce atacau o localitate de lângă Mariupol, a transmis joi săptămânalul Der Spiegel, citat de digi24.ro.

Surse din serviciile germane de informații au confirmat pentru Der Spiegel că soldați ai Moscovei au fost interceptați în timp ce discutau despre omorârea civililor ucraineni. Înregistrarea, publicată de autoritățile din Ucraina, este încă o dovadă că rușii ucid intenționat. 

Iată o parte din înregistrarea Serviciul german de spionaj în care un superior dă ordinul de ucidere a civililor ucraineni unui subaltern:
- A trecut o  mașină, nu știu ce fel de mașină e și din pădure au ieșit doi oameni, doi civili. 
- Omorâți-i pe toți!
- Am înțeles.
- Ce mai așteptați nenorociților!
- E un sat numai cu civili...
- Trageți în mașinile civile! M-ați înțeles? (pauză - n.red) Ați înțeles?
- Da, am înțeles. Nenorociților... La 10-15 km în fața noastră e un sat. Cum se poate să fie 150.000 de soldați ucraineni? Și noi abia dacă suntem vreo 3000... Cum e posibil să fie atât de mulți acolo? Ce să facem în continuare? Sunt în stânga noastră, în dreapta noastră, dar stăm pe poziții. Mă enervează că sunt atât de mulți, iar noi suntem atât de puțini. Și nu avem niciun fel de sprijin, nici aviație, nici nimic.  

Der Spiegel a aflat că în prezent este analizat mai mult trafic radio interceptat, deși aparent este dificil să se localizeze cu precizie o parte din sunet. Unele dintre înregistrări indică se pare că incidente precum cele din Bucha au avut loc și în altă parte. Se pare că există indicii ale unor potențiale atrocități în zona din jurul lui Mariupol, marele oraș din sudul Ucrainei care a fost asediat de armata rusă.

Interceptările audio, indică faptul că uciderea civililor a devenit un element standard al activității militare ruse, potențial chiar parte a unei strategii mai ample. Intenția este aceea de a răspândi frica în rândul populației civile și, astfel, de a reduce voința populației de a rezista.

Comenteaza