Olanda cere explicații de la Apple, după ce Franța a retras de la vânzare un model de iPhone care ar emite radiații peste standardul european

Olanda cere explicații de la Apple, după ce Franța a retras de la vânzare un model de iPhone care ar emite radiații peste standardul european

Autoritățile franceze au retras de la vânzare un model de IPhone și a cerut Apple să le recheme pe cele deja vândute, după ce măsurătorile făcute ar fi arătat că, ținut în mână sau în buzunar, telefonul produce o absorbție a energiei electromagnetice de către organism peste standardul european admis.

Organismul de supraveghere digital olandez analizează un raport francez potrivit căruia telefonul iPhone 12 încalcă limitele de expunere la radiații ale Uniunii Europene și va cere companiei americane Apple o explicație, potrivit unui oficial citat de cotidianul Algemeen Dagblad, scrie Reuters.

Autoritatea de comunicații din Franța (ANFR) a cerut marți companiei americane Apple să oprească vânzările de iPhone12 în Franța, după ce testele au arătat Rata Specifică de Absorbție (SAR) a telefonului - un indicator al ratei de energie de radiofrecvență absorbită de organism dintr-un echipament - depășește standardul european admis.

"A fost depășită o norma. Din fericire, nu există un risc crescut pentru siguranță, dar vom avea o discuție cu producătorul", a declarat Angeline van Dijk, inspector la Nederlandse Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), pentru ziarul olandez.

La rândul său, autoritatea de reglementare a rețelelor din Germania, BNetzA, a declarat că ar putea lansa proceduri similare și că este în contact strâns cu autoritățile franceze, iar grupul de consumatori OCU din Spania a cerut autorităților să oprească vânzările iPhone 12.

Conform măsurătorilor făcute în Franța, iPhone 12 produce o absorbție a energiei electromagnetice de către organism de 5,74 wați pe kilogram, în timp ce standardul european admis este 4,0 wați pe kilogram.

Comenteaza