Oficial rus, declarație șocantă: „Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear”

Oficial rus, declarație șocantă: „Țările NATO pot fi distruse în jumătate de oră în cazul unui război nuclear”
| Foto: evz.ro

Şeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, dă propria definiţie a „operaţiunii militare speciale” din Ucraina şi spune că ţările NATO pot fi distruse într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, scrie The Independent.

Rogozin, în vârstă de 50 de ani, este șeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos și este cunoscut pentru declaraţiile şocante.

În ultimele sale comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite ţări NATO sau la toate.

De asemenea, Rogozin a acuzat NATO că poartă un război împotriva Rusiei şi a ales să elaboreze propria definiţie a „operaţiunii militare speciale” a Rusiei, un termen folosit de preşedintele ţării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

„Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, a spus el. „Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecinţele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea planetei noastre”.

Prin urmare, a spus el, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic şi militar” cu mijloace armate convenţionale.

„NATO duce un război împotriva noastră”, a declarat Rogozin într-o altă postare pe Telegram. „Ei nu au anunţat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea”.

„Acesta este un război pentru adevăr şi pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic şi independent”, a mai spus Rogozin.

Comenteaza