”Obiectivele geografice” ale Rusiei în Ucraina NU se mai limitează la regiunea Donbas, ci includ o serie de alte teritorii

”Obiectivele geografice” ale Rusiei în Ucraina NU se mai limitează la regiunea Donbas, ci includ o serie de alte teritorii
| Foto: https://t.me/s/stoprussiaaggression

Rusia afirmă că ”operațiunea specială” declanșată în Ucraina nu se va mai limita la regiunea Donbas, ci amenință că se vor extinde și mai mult dacă Occidentul va livra arme cu rază lungă Kievului. 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că obiectivele geografice ale „operațiunii militare speciale” a Moscovei în Ucraina nu se mai limitează la regiunea estică Donbas, ci includ o serie de alte teritorii, a relatat agenția rusă de presă de stat RIA Novosti, citată de Reuters.

Într-un interviu acordat presei de stat la aproape cinci luni de la invazia Rusiei, ministrul de externe a mai spus că discuțiile de pace nu au sens în acest moment, deoarece guvernele occidentale se bazează pe Ucraina să lupte mai degrabă decât să negocieze.

Când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, președintele Vladimir Putin a negat în mod explicit orice intenție de a-și ocupa vecinul. El a spus atunci că scopul său este demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei – o declarație respinsă de Kiev și Occident ca pretext pentru un război de expansiune în stil imperial.

Dar Lavrov a spus că realitățile geografice s-au schimbat de când negociatorii ruși și ucraineni au purtat discuții de pace în Turcia la sfârșitul lunii martie, care nu au reușit să producă niciun rezultat.

Comenteaza