O româncă din Italia a fugit 7 km desculță pentru a-și denunța soțul care a nenorocit-o în bătaie. Acum vrea să-l ierte

O româncă din Italia a fugit 7 km desculță pentru a-și denunța soțul care a nenorocit-o în bătaie. Acum vrea să-l ierte

Povestea româncei care a fugit circa 7 kilometri desculță pe câmpurile agricole din localitatea italiană Mezzano (provincia Viterbo din regiunea Lazio) pentru a scăpa de soțul violent și pentru a-l denunța la carabinieri a luat altă întorsătură. 

Femeia vrea să-l ierte pe cel care a nenorocit-o în bătaie și spune că nu vrea să-și îndepărteze copiii de tatăl lor potrivit rotalianul.com

Publicația Corriere del Viterbo a transmis că o victimă, o femeie de naționalitate română, a fost bătută crunt de soțul ei în jurul orei 11:30 din 13 ianuarie 2022. Motivul: bărbatul, de cetățenie română și el, se întorsese acasă pentru a lua prânzul la acea oră, dar nu găsise nimic pregătit și a decis să-și bata nevasta.

Femeia a reușit, însă, să scape de el și, în timp ce ieșea din casă pentru a fugi, a luat cu ea un cuțit pentru a se apăra, în caz că va fi ajunsă din urmă de bărbat. Soțul ei a pus mâna și el pe un cuțit atunci și a urmărit-o pentru un scurt timp, dar apoi s-a oprit și s-a întors la locuința lor.

Conaționala noastră, care n-a apucat nici măcar să se încalțe când a ieșit din casă, a fugit desculță pe câmpurile agricole din Mezzano pe o distanță de circa 7 kilometri, până a reușit să iasă la un drum unde a putut cere ajutorul unui automobilist, care a condus-o apoi cu mașina la unitatea de carabinieri din localitatea Farnese.

„Era turbată, plină de sânge, avea obrazul umflat și hainele rupte. Ne-a cerut ajutor, spunându-ne că, cu câteva ore înainte, fusese bătută de soț”, a relatat comandantul carabinierilor din Farnese cu privire la acest caz.

Carabinierii l-au arestat pe bărbatul român. Dar acesta din urmă a opus rezistență. În locuința familiei de români, anchetatorii au găsit și o pușcă de vânătoare cu cinci cartușe de calibrul 16, pentru care bărbatul nu deținea permis și care a fost pusă sub sechestru de oamenii legii. 

Parchetul a cerut judecătorilor să-l supună pe soțul violent măsurii de arest la domiciliu. Surpriza a apărut, însă, când avocatul bărbatului român a adus-o chiar pe soția acestuia, victima violențelor, să depună mărturie în favoarea acuzatului. Femeia română, ar fi spus judecătorilor: „În acel moment mi-a fost foarte frică. S-a mai întâmplat și înainte, dar nu așa rău. Nu s-a întâmplat în fața copiilor, care se aflau la școală și nu erau acasă. Nu vreau să-i îndepărtez de tatăl lor.”

Judecătorii de la Tribunalul din Viterbo au refuzat să-l supună pe soț măsurii de arest la domiciliu, așa cum a cerut procurorul care a condus ancheta, tocmai pentru că victima a decis să diminueze gravitatea faptelor.

Citiţi aici mai multe detalii.

Comenteaza