O copilă de 14 ani a descoperit un posibil tratament anti-COVID

O copilă de 14 ani a descoperit un posibil tratament anti-COVID
| Foto: www.asian-dawn.com

O fată de doar 14 ani din Statele Unite ar fi descoperit un posibil tratament contra noului coronavirus. Tânăra a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze.

Tânăra Anika Chebrolu este elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas şi a dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze.

Inițial, proiectul științific al fetei viza combaterea gripei, dar ea l-a adaptat atunci când a lovit pandemia. Tânăra cercetătoare spune că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

Tânăra provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25 de mii de dolari pentru descoperirea sa.

 

Comenteaza