O companie aeriană anulează 1.700 de zboruri în Europa vara aceasta! Sunt afectați zeci de mii de pasageri

O companie aeriană anulează 1.700 de zboruri în Europa vara aceasta! Sunt afectați zeci de mii de pasageri
| Foto: digi24.ro

Din cauza problemelor de control al traficului aerian din Europa, compania EasyJet a anunţat luni că a anulat 1.700 de zboruri în această vară, 180.000 de pasageri fiind afectaţi.

Compania aeriană britanică EasyJet, a declarat că controlul traficului aerian din Europa a determinat-o să anuleze 1.700 de zboruri, dintre care majoritatea trebuiau să plece de pe aeroportul Gatwick din Londra şi să se deplaseze spre aeroporturi europene.

"Întregul sector se confruntă cu condiţii dificile în această vară, cu un spaţiu aerian mai restrâns din cauza războiului din Ucraina şi a unor potenţiale noi greve", a precizat EasyJet într-un comunicat transmis AFP. De asemenea, compania şi-a cerut scuze pentru orice "inconvenient pe care acest lucru l-ar fi putut cauza".

Zborurile urmau să aibă loc în lunile iulie, august şi septembrie 2023. Compania aeriană a precizat luni că anulările vor afecta 180.000 de clienţi, dar că 95% dintre aceşti pasageri au fost deja reprogramaţi pe un alt zbor.

Potrivit MSN, pasagerilor rămaşi li s-a oferit o rambursare, potrivit thelocal.it EasyJet a precizat în declaraţia sa că aceste anulări sunt preventive, ceea ce ar ajuta la evitarea unor posibile anulări de ultim moment mai târziu în timpul verii.

Compania aeriană britanică a precizat că a avut suficient echipaj şi piloţi - o problemă cu care s-au confruntat mai multe companii aeriene în vara anului 2022 post-Covid. Eurocontrol, care gestionează spaţiul aerian european, a avertizat, de asemenea, că controlul traficului aerian ar putea reprezenta o problemă în vara anului 2023.

Comenteaza