NUNTĂ sub raiduri aeriene: Doi tineri din Kiev şi-au oficiat căsătoria în timp ce armata rusă invada Ucraina

NUNTĂ sub raiduri aeriene: Doi tineri din Kiev şi-au oficiat căsătoria în timp ce armata rusă invada Ucraina
| Foto: Captura video - cnn.com

Doi tineri din Kiev s-au căsătorit chiar în ziua în care Rusia a declanșat invazia în Ucraina. În oraș se auzeau sirenele de alarmă pentru raiduri aeriene, relatează CNN.

Nu era ziua nunții pe care și-au imaginat-o, dar, în timp ce Rusia le-a atacat țara joi, Yaryna Arieva și partenerul ei Sviatoslav Fursin s-au grăbit să se căsătorească chiar dacă în oraş se auzea sunetul sirenelor şi al raidurilor aeriene.

Cuplul plănuia să se căsătorească pe 6 mai și să sărbătorească la un restaurant cu o „terasa foarte, foarte drăguță” cu vedere la râul Nipru, a spus Arieva. „Doar noi și râul și lumini frumoase”, a spus tânărul de 21 de ani.

Dar toate acestea s-au schimbat când președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi dimineața o operațiune militară în Ucraina, iar atacul a început cu câteva ore înainte de zori, cu o serie de atacuri cu rachete. S-a răspândit rapid în centrul și estul Ucrainei, în timp ce forțele ruse au atacat țara din trei părți, distrugând viețile a zeci de milioane de ucraineni.

Cuplul, care s-a întâlnit în octombrie 2019 la un protest în centrul Kievului, a decis că vor să se căsătorească pentru că nu sunt siguri ce le rezervă viitorul. "Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru", a spus Arieva. „Poate putem muri și am vrut doar să fim împreună înainte de toate astea.”

După nunta lor, Arieva și Fursin, 24 de ani, un inginer software, s-au pregătit să meargă la Centrul de Apărare Teritorială local pentru a-și uni eforturile pentru a ajuta la apărarea țării.

Arieva și-a descris soțul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pământ” și spune că speră că într-o zi își vor putea sărbători căsătoria. „Poate că ei (Rusia) vor ieși din țara noastră și vom avea capacitatea de a sărbători în mod normal”, a spus Arieva.

Comenteaza