Nevaccinaţii internaţi cu COVID-19 îşi vor plăti singuri spitalizarea din decembrie. Unde se întâmplă

Nevaccinaţii internaţi cu COVID-19 îşi vor plăti singuri spitalizarea din decembrie. Unde se întâmplă
| Foto: hotnews.ro

În ţările în care populaţia are acces la vaccinul anti-COVID se iau măsuri tot mai dure în privinţa celor care refuză vaccinarea. Una dintre măsuri e plata serviciilor medicale în cazul internării în urma complicaţiilor COVID.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Bolnavii Covid-19 care sunt nevaccinați vor trebui să își plătească singuri tratamentul primit în spital, începând din decembrie, au decis luni autoritățile din Singapore.

Ministrul Sănătății din Singapore a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că pacienții internați cu Covid care sunt eligibili pentru a primi vaccinul gratuit, dar aleg să nu se imunizeze, își vor plăti singuri taxele de spitalizare, scrie Yahoo! News. Potrivit acestuia, măsura va intra în vigoare începând cu data de 8 decembrie.

Oficialul a precizat, însă, că facturarea acestor pacienți se va face în funcție de modelul actual de subvenționare, astfel încât costurile să nu fie prea ridicate. „Spitalele chiar preferă să nu îi factureze deloc pe acești pacienți, însă trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna toate persoanele eligibile să se vaccineze”, a adăugat Ong Ye Kung.

În ceea ce îi privește pe cei care sunt doar parțial vaccinați, ministrul a anunțat că aceștia vor avea timp până pe 31 decembrie să finalizeze schema de imunizare. În caz contrar, și ei vor trebui să plătească costurile spitalizării.

De asemenea, sunt scutiți de la a achita aceste taxe copiii cu vârste sub 12 ani, dar și persoanele care, din motive medicale, nu sunt eligibile pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza