Mulţi oameni nu ar fi de acord să fie vaccinaţi, chiar dacă s-ar descoperi vaccinul anti-COVID

Mulţi oameni nu ar fi de acord să fie vaccinaţi, chiar dacă s-ar descoperi vaccinul anti-COVID
| Foto: profimedia

Potrivit unui sondaj realizat în Franţa, 32% dintre persoanele chestionate în perioada 23 - 24 iulie au declarat că nu ar fi de acord să fie vaccinaţi dacă va exista un vaccin împotriva Covid, scrie Huffington Post.

În prezent sunt aproximativ 150 de programe de cercetare care încearcă să găsească un vaccin pentru COVID-19, iar două dintre acestea anunţă că ar putea avea un produs până la finalul anului. Dar deşi un vaccin este văzut drept soluţia pentru a scăpa de pandemie, există foarte mulţi oameni care refuză ideea de a se vaccina, transmite Mediafax.

Conform unui sondaj realizat de institutul YouGov pentru The HuffPost, 32% dintre francezii chestionaţi în perioada 23 - 24 iulie au declarat că nu ar fi de acord să fie vaccinaţi dacă va exista un vaccin împotriva COVID-19.

Cifra extrem de mare nu este o surpriză în condiţiile în care Franţa este ţara în care se înregistrează cel mai mare nivel de neîncredere în vaccinuri. Totuşi, autorităţile ar putea avea o mare problemă din această cauză.

Sociologul Jeremy Ward studiază ceea ce el numeşte „ezitare în faţa vaccinurilor”, spune că „Motivul principal al acestei reticenţe este ideea că acest vaccin va fi produs prea repede şi, prin urmare, poate fi nesigur”.

 

Comenteaza