Moartea unei fetițe după o provocare extremă pe TikTok face valuri. Un influencer, anchetat de polițiști

Moartea unei fetițe după o provocare extremă pe TikTok face valuri. Un influencer, anchetat de polițiști
| Foto: cnet.com

Fetița de 10 ani și-a pierdut viața după ce a încercat "Jocul cu eșarfa". Copila a mers în baie, unde şi-a legat o curea de gât pentru a sta cât mai mult timp fără să respire, în timp ce se filma cu telefonul. 

Poliţia italiană a început anchetarea unui influencer de 48 de ani din Sicilia. 

În contextul monitorizării reţelei de internet, anchetatorii au identificat un link pe Tik Tok, atribuibil profilului influenceriţei din Sicilia, cu imagini care surprind o provocare între o femeie şi un bărbat. Ambii îşi înfăşoară complet feţele, inclusiv nasul şi gura, cu bandă adezivă transparentă, în aşa fel încât să nu poată respira.

Videoclipul a fost considerat de anchetatori ca fiind „extrem de periculos”, deoarece este vizibil pentru toţi utilizatorii fără restricţii, inclusiv de minori, aşa cum s-a întâmplat recent cu provocări similare. Prin urmare, a fost eliminat de pe Tik Tok.

Anchetatorii au constatat că, de-a lungul timpului, celebritatea pe social media a publicat şi numeroase alte provocări video cu acelaşi conţinut, care i-au permis să câştige popularitate şi aprecieri de la 731.000 de adepţi de vârste diferite.

Comenteaza