Medvedev avertizează că ameninţarea nucleară ''cu siguranţă nu este o cacealma''

Medvedev avertizează că ameninţarea nucleară ''cu siguranţă nu este o cacealma''

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a afirmat marţi că Rusia are dreptul de a se apăra cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate Naţională rus, Dmitri Medvedev, a avertizat, de asemenea, că ţara sa are dreptul de a răspunde ''fără multe consultări'', în contextul creşterii tensiunilor cu Occidentul cu privire la referendumurile desfăşurate în regiunile ucrainene aflate sub controlul Rusiei.

''Să ne imaginăm că Rusia este forţată să folosească cele mai înspăimântătoare arme contra regimului ucrainean care a comis un act de agresiune pe scară largă, ce este periculos pentru însăşi existenţa statului nostru'', a susţinut Dmitri Medvedev într-o postare pe Telegram, potrivit Reuters.

Conform doctrinei nucleare a Rusiei, preşedintele poate folosi arme nucleare dacă statul se confruntă cu o ameninţare existenţială, inclusiv cu arme convenţionale.

''Cred că NATO nu se va amesteca în mod direct în conflict, chiar şi în acest scenariu. Demagogii de peste ocean şi din Europa nu vor muri într-o apocalipsă nucleară. Trebuie să vă reamintesc din nou - pentru acele urechi surde care se aud doar pe ele: Rusia are dreptul de a folosi arme nucleare dacă este necesar'', a mai menţionat demnitarul rus.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. ''Dacă integritatea teritorială a ţării noastre este ameninţată, atunci vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul - aceasta nu este o cacealma'', a spus liderul de la Kremlin.

Comenteaza