Mai candidează Putin la președinția Rusiei? Ce se aude de la Kremlin

Mai candidează Putin la președinția Rusiei? Ce se aude de la Kremlin

Dacă Vladimir Putin se decide să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor ar fi o mișcare care îl va menține la putere cel puțin până în 2030, atunci când va avea 78 de ani.

Cei de la Reuters anunță că Vladimir Putin a decis că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, citând şase surse diferite.

Kremlinul neagă: „Putin nu a făcut încă nicio declaraţie în această privinţă. Iar campania în sine nu a fost încă anunţată oficial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând dezvăluirile că preşedintele rus Vladimir Putin a decis deja să candideze la alegerile prezidenţiale din Rusia programate pentru 2024.

Alegerile prezidențiale din Rusia nu vor fi amânate din cauza războiului din Ucraina, ci se vor desfășura la data deja stabilită de 17 martie 2024, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la începutul acestui an.

Vladimir Putin a ocupat funcţia de preşedinte din 2000 până în 2008 şi din 2012 până în prezent. În urma unui amendament adus Constituţiei, lui Vladimir Putin i se va permite în mod legal să candideze din nou la preşedinţie.

Comenteaza