Lukasenko, grav bolnav? Speculații legate de starea sa de sănătate

Lukasenko, grav bolnav? Speculații legate de starea sa de sănătate
| Foto: eurosport.com

Președintele belarus Alexandr Lukașenko nu a apărut în public de Ziua Drapelului, Emblemei și Imnului de Stat, relatează mai multe publicații și bloguri belaruse și internaționale, citate de BBC.

Felicitările în numele lui Lukașenko au fost publicate pe site-ul președintelui și au fost citite la ceremonia festivă de premierul Roman Golovcenko, scrie g4media.ro.

După cum notează publicația „Spectrum”, în ultimii doi ani Lukașenko a vorbit personal la această sărbătoare. Anterior, această sărbătoare a fost numită „Ziua Emblemei de Stat și a Steagului de Stat”, dar pe 12 aprilie, imnul a fost adăugat la nume.

Ultima dată când președintele Belarusului a apărut în public a fost pe 9 mai, la parada Victoriei de la Moscova.

Atunci jurnaliștii au observat că ceva nu era în regulă cu Alexandr Lukașenko. Părea epuizat, nu a putut să meargă 300 de metri în Piața Roșie și a fost nevoit să folosească o mașină electrică. S-a observat un bandaj pe brațul său – astfel de bandaje se pun după o branulă. Lukașenko nu a rămas la masa de prânz cu Vladimir Putin și cu alți președinți care au venit la Moscova.

Seara, el a zburat la Minsk și, contrar tradiției, nu a luat cuvântul la ceremonia solemnă în cinstea zilei de 9 mai. În locul lui Lukașenko a ținut un discurs ministrul apărării, Viktor Hrenin.

Konstantin Zatulin, prim-adjunctul șefului Comitetului Dumei pentru afaceri CSI, a confirmat pentru că Lukașenko este bolnav, dar nu a spus despre ce este vorba.

„Nu este nimic supranatural acolo, nu este covid. Este doar că o persoană s-a îmbolnăvit. În ciuda faptului că o persoană s-a îmbolnăvit, a considerat că este de datoria sa să vină la Moscova, iar apoi a organizat evenimente la Minsk în seara aceleiași zile”, a spus el.

Comenteaza