Kadîrov își trimite trei dintre fii la război în Ucraina. Băieții au 14, 15 și 16 ani

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un apropiat al lui Vladimir Putin, a anunţat luni că îşi trimite cei trei fii adolescenţi să lupte în războiul rus din Ucraina.

”A venit timpul (ca ei) să strălucească într-o bătălie adevărată şi nu pot decât să le salut hotărârea”, scrie într-o postare pe Telegram Kadîrov, la doar câteva ore după ce a criticat comandamentul militar rus şi a îndemnat la folosirea armamentului nuclear în acest război, relatează AFP.

”În curând, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile ale liniei de contact”, în Ucraina, anunţă liderul Ceceniei, conform news.ro.

Ramzan Kadîrov anunţă astfel că-i trimite la luptă în Războiul rus din Ucraina pe cei trei fii ai săi - Ahmat, în vârstă de 16 ani, Eli, în vârstă de 15 ani şi Adam, în vârstă de 14 ani.

”Am crezut mereu că misiunea principală a unui tată este să-şi înveţe fiii evlavia şi să-i înveţe să-şi apere familia, poporul şi patria. Cine vrea pacea se pregăteşte de război!”, a scris Kadîrov luni.

Acesta a îndemnat sâmbătă la folosirea ”armelor nucleare de putere mică” în Ucraina, în contextul în care armata rusă se confrntă cu dificultăţi şi a fost nevoită să se retragă din oraşul strategic ucrainean Lîman.

”După părerea mea, trebuie să fie luate cele mai drastice măsuri, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare de putere mică”, scria el într-o postare pe Telegram.

loading...
Comenteaza