Joe Biden ajunge în Israel cu Air Force One / Reacţie după explozia de la spitalul din Gaza

Joe Biden ajunge în Israel cu Air Force One / Reacţie după explozia de la spitalul din Gaza
| Foto: https://www.bloomberg.com/

Președintele SUA, Joe Biden, ajunge cu aeronava Air Force One în Israel, la Tel Aviv, într-o vizită cu o miză colosală. Acesta se va întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. 

Președintele american Joe Biden vizitează astăzi Israelul, iar un summit care era planificat în Iordania cu liderii arabi deja a fost anulat.

Preşedintele Statelor Unite, care a urcat marţi seară la bordul Air Force One cu destinaţia Israel, nu a comentat originea atacului care a provocat moartea a peste 500 de persoane, în contextul în care Hamas dă vina pe Israel, iar armata israeliană pe Jihadul Islamic.

Preşedintele Joe Biden a declarat marţi, într-un comunicat oficial, că este "revoltat şi profund întristat de explozia" dintr-un spital din oraşul Gaza şi de "pierderile teribile care au rezultat din aceasta", transmite AFP, informează Agerpres.

Preşedintele american, care susţine că a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei "imediat după ce a auzit vestea", spune că le-a cerut consilierilor săi "să continue să culeagă informaţii despre ceea ce s-a întâmplat exact".

Comenteaza