Italia a prelungit cel puţin până la 15 octombrie restricţiile pentru persoanele care vin din România

Italia a prelungit cel puţin până la 15 octombrie restricţiile pentru persoanele care vin din România

Consiliul de Miniştri a aprobat miercuri o rezoluţie care prelungeşte toate restricţiile prevăzute de decretul emis în 7 septembrie.

Decretul obligă cetăţenii care vin din România să efectueze o carantină de 14 zile la domiciliu, în Italia. Vechile norme, în ceea ce priveşte carantina, rămân în vigoare cel puţin până la 15 octombrie, transmite Mediafax.

În cursul dimineţii de miercuri Parlamentul italian a votat pentru prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. În orele succesive, prim ministrul Giuseppe Conte a anunţat aprobarea unei rezoluţii care prevede prelungirea Decretului Preşedintelui Consiliului de Miniştri publicat în Monitorul Oficial la data de 7 septembrie. La capitolul restricţiilor de călătorie, România este în ataşamentul C, lucru care obligă cetăţenii care au vizitat ţara noastră să efectueze o carantină de 14 zile, la domiciliu, la sosirea în Italia.

Restricţiile se prelungesc până la 15 octombrie când guvernul pregăteşte un nou decret prin care va actualiza normele de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 în Italia. Prin urmare, în acest interval de timp persoanele care vin din România în Italia au obligaţia să completeze un formular cu datele personale şi adresa la care vor efectua autoizolarea. Ele trebuie să anunţe autorităţile sanitare locale şi să se programeze pentru un test molecular la expirarea perioadei de carantină.  

„Regulile legate de carantină nu se schimbă. Continuă să se aplice regulile cu privire la auto-izolare şi carantină care sunt în vigoare la ora actuală. Dacă, pe viitor, exeperţii ne vor sugera să adoptăm măsuri mai stricte, o vom face”, spune Giuseppe Conte, premierul Italiei.

Comenteaza