IT-ist din Rusia: Mobilizat, trimis pe front și ucis în mai puțin de o săptămână, deși trebuia scutit

IT-ist din Rusia: Mobilizat, trimis pe front și ucis în mai puțin de o săptămână, deși trebuia scutit

Deși în mod normal, angajatul unei bănci din Rusia trebuia scutit de mobilizarea decretată de Putin, acesta a fost mobilizat, trimis pe front și ucis în mai puțin de o săptămână.

Un tânăr angajat rus al unei bănci occidentale din Rusia a murit pe front după ce a fost mobilizat, în ciuda faptului că banca a trimis o scrisoare comisariatului militar, încercând să obțină o scutire pentru acesta, a declarat avocatul bărbatului, potrivit Reuters

Timur Izmailov, 33 de ani, lucra ca specialist IT la sucursala din Moscova a unei bănci occidentale. Acesta a fost recrutat pe 23 septembrie, la două zile după decretul de mobilizare parțială semnat de Vladimir Putin. Bărbatul a murit pe 13 octombrie pe frontul din Ucraina, lovit de obuzul unui mortier, a spus avocatul său, Konstantin Ierohin.

Anumite categorii de angajați sunt scutite de la mobilizare, inclusiv angajații băncilor comerciale care asigură stabilitatea sistemului bancar, dar haosul creat de mobilizarea parțială a a pus chiar și ministerele și companiile de stat în situația de face eforturi pentru ca angajații-cheie să nu fie luați în armată.

Ierohin susține că Banca Centrală Rusă a trimis o listă cu persoanele care ar trebui să primească amânări către Statul Major al armatei pe 28 septembrie, dar că comisariatul militar încă nu a primit-o. Ministerul Apărării și procuratura militară rusă i-au spus lui Konstantin Ierohin că nu au nicio informație despre Yerokhin.

Potrivit Annei Izmailova, sora recrutului ucis, în ziua în care a fost mobilizat Timur, nimeni din familie nu a avut timp să adune toate documentele necesare pentru a dovedi că avea dreptul la o amânare.

„Când ne-am prezentat la comisariatul militar cu aceste documente, comisarul militar a spus într-o manieră agresivă că documentele nu „Nu înseamnă nimic, că „nu putem face nimic” și că, din moment ce fusese deja mobilizat, urma să servească țara”.

Comenteaza