Închisoare pe viață în Marea Britanie pentru un violator român de 22 de ani. În România violatorii pot scăpa cu 3 ani de închisoare

Închisoare pe viață în Marea Britanie pentru un violator român de 22 de ani. În România violatorii pot scăpa cu 3 ani de închisoare
| Foto: https://westbridgfordwire.com/

Pedepsele pentru viol în legislaţia României sunt între 3 şi 10 ani, sau 5 la 12 ani dacă victima e minoră sau 7 la 18 ani dacă victima a fost ucisă. Englezii însă nu se joacă de-a abuzul sexual şi au dat o condamnare pe viaţă pentru un român care a agresat sexual trei femei.  

Constantin Covaliu, un român în vârstă de 22 de ani, rezident în orașul Mansfield din comitatul englez Nottinghamshire, a fost condamnat recent la închisoare pe viață la Tribunalul Northampton (East Midlands) pentru infracțiunile de viol și agresiuni sexuale comise asupra a două femei și unei minore. Acestea au avut loc anul trecut în orașele Nottingham și Mansfield, într-un interval de patru luni, informează West Bridgford, citat de rotalianul.com. 

După o investigație amănunțită a detectivilor de la Protecția Publică și a colegilor de la Poliția Nottinghamshire, conaționalul nostru a fost trimis în fața instanței de judecată.

Prima victimă a fost o femeie de 53 de ani, care a fost agresată după ce Covaliu a participat la o petrecere organizată în imobilul în care locuia și femeia. Puțin mai devreme, în aceeași seară, el a intrat în apartamentul acesteia de două ori și victima i-a spus de fiecare dată să iasă afară din locuința ei. Dar bărbatul a pătruns și a treia oară în apartamentul femeii, undeva în jurul orei 2:30 a.m., pe 24 iulie 2021, și a încercat să o violeze. În cele din urmă ea a reușit să-l respingă și a cerut ajutor după ce s-a încuiat în baia comună a imobilului.

Pe 31 octombrie 2021 a avut loc al doilea atac, atunci când o tânără de 17 ani a fost atrasă la o altă locație din Mansfield. Covaliu a intrat în vorbă și s-a împrietenit cu adolescenta, care era singură pe stradă după ce prietenul ei plecase. Românul s-a oferit să o conducă la ea acasă, dar odată ajunși i-a smuls telefonul mobil pentru a nu putea cere ajutor și a violat-o într-un dormitor de la etaj.

Al treilea atac s-a petrecut pe 20 noiembrie 2021, atunci când aflat pe stradă, Covaliu a prins din spate o tânără de 21 de ani care se întorcea acasă singură, pe Church Lane. A încercat să o violeze pe loc dar s-a oprit și a fugit atunci când victima a încercat să obțină ajutor de la un șofer de taxi care, din fericire, a trecut pe acolo.

După sentința dată pe 9 septembrie, sergentul detectiv Neil Allsop a precizat: „Detectivii din echipele de protecție publică ale poliției din Nottinghamshire lucrează în fiecare zi pentru a investiga cazurile de viol și abuz sexual. Datorită efortului și tenacității lor, oameni precum Covaliu sunt trași la răspundere și victimelor lor li se oferă sprijinul de care au nevoie". 

Comenteaza