Încă un cutremur de 7,6 în Turcia, după cel de dimineață/ Cel puţin 18 replici cu magnitudinea peste 4 după primul seism

Încă un cutremur de 7,6 în Turcia, după cel de dimineață/ Cel puţin 18 replici cu magnitudinea peste 4 după primul seism

Un nou seism cu magnitudinea 7,6 s-a produs luni, la prânz, în sud-estul Turciei, a anunţat Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia.

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,6 Richter, a lovit luni la prânz centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, preluat de Reuters.

Epicentrul noului cutremur, produs la ora 10:24 GMT, la o adâncime de 7 kilometri, se află în Elbistan, în provincia Kahramanmaraş, situată la 80 de kilometri de epicentrul primului cutremur, care a avut loc luni la ora locală 4:17 (1:17 GMT).

Cutremurul puternic cu magnitudinea de 7,7 care a lovit dimineaţa la ora locală 4:17 Turcia s-a soldat cu cel puțin 1.300 de morţi, în Turcia și Siria și peste 6.000 de răniți. 

Sute de oameni s-ar afla sub dărâmături, bilanţul urmând să crească, pe măsură ce salvatorii efectuează căutări în localităţile afectate, relatează The Associated Press.

18 replici cu magnitudinea peste 4

Cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

USGS precizează că a înregistrat şapte replici de magnitudinea peste 5.

Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7, precizează USGS.

Experţi avertizează că replici puternice urmează să continue să aibă loc în orele şi zilele următoare.

Replici au fost resimţite Siria, Liban şi Cipru, relatează Euronews.

Comenteaza