Haos în stațiunile din Turcia, turiștii fug disperați din calea flăcărilor

Haos în stațiunile din Turcia, turiștii fug disperați din calea flăcărilor

În Turcia, zonele turistice de coastă sunt afectat puternic, iar turiștii ajung să fugă disperați din calea flăcărilor, în stațiunile de la Mediterană, relatează Sky News.

Autoritățile de la Ankara dau vina pe militanții kurzi, despre care spun că au incendiat intenționat zonele turistice. „Am primit 300 de indicii de la oameni legate de cauzele incendiilor. Avem mai mulți oameni închiși, însă justiția va decide dacă sunt sau nu vinovați de declanșarea incendiilor. Avem informații legate de încercări de sabotaj sau neglijență care ar fi putut declanșa incendiile”.

Locuitorii și turiștii aflați în calea flăcărilor au fost salvați de paza de coastă și de flota turcă cu ajutorul unor bărci pe parcursul weekend-ului. Autoritățile turce spun că s-a pus inclusiv problema unei operațiuni pe scară largă pentru salvarea turiștilor și rezidenților.

Pentru un român experiența a fost una traumatizantă. Bărbatul a plecat împreună cu familia Antalya, iar timp de două zile focul a fost la porţile resortului în care este cazat. Deși flăcările au fost stinse, peisajul este dezolant, pentru că totul este acoperit de cenuşă. „În aer este fum de cenuşă. Şi pe toate terasele, pe nisipul de pe plajă este numai cenuşă”, descrie românul, citat de wowbiz.ro, ce a rămas în urma focului.

Peste 120 de incendii au erupt doar în Turcia în ultimele zile, iar opt persoane au murit și alte 27 au ajuns la spital. Deși incendiile de pădure au loc frecvent vara în sudul Turciei, experții spun că nivelul și puterea acestora sunt ieșite din comun în acest an.

Sud-estul Europei este lovit în această perioadă de un val de căldură extremă care a adus temperaturi de peste 45 de grade în mai multe țări și a dus la izbucnirea unui număr mare de incendii în zone întinse din Italia, Grecia sau Turcia.

Comenteaza