Haos în Rusia. Un bărbat a deschis focul în biroul de recrutare și a omorât un comisar militar

Haos în Rusia. Un bărbat a deschis focul în biroul de recrutare și a omorât un comisar militar
| Foto: g4media.ro

Protestele nu se opresc în Rusia şi capătă diferite forme, în plin proces de recrutare cu forţa a populaţiei.

Update: Un tânăr, prins între timp, a deschis focul în interiorul unui birou de înrolare militară din Ust-Ilimsk, în regiunea Irkuţk din Siberia, ucigând o persoană responsabilă cu mobilizarea căutată de preşedintele rus Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina.

După cum relatează Tass, comisarul militar Alexander Eliseev se afla la terapie intensivă, a scris guvernatorul regional Igor Kobzev pe Telegram.

„Astăzi a fost o urgenţă în regiune. La Ust-Ilimsk, un tânăr împuşcat la biroul de înrolare militară. Comisarul militar, Alexander Vladimirovici Eliseev, se află la terapie intensivă în stare extrem de gravă. Medicii se luptă pentru viaţa lui. Ucigaşul a fost imediat arestat şi cu siguranţă va fi pedepsit”, se arată în mesajul lui Kobzev.

În oraşul rus Ust-Ilimsk, din regiunea Irkuţk, un bărbat a deschis focul asupra biroului militar de înregistrare şi înrolare, într-un alt episod din seria de protest faţă de mobilizarea parţială dorită de Kremlin. Potrivit site-ului independent Meduza, şeful biroului a fost împuşcat: încă nu este clar dacă bărbatul a fost doar rănit sau şi-a pierdut viaţa.

Comenteaza