Hamas foloseşte ambulanțe pentru transportul teroriştilor. Dovada, într-un apel telefonic: "Am ambulanțe. Pot merge cu orice ambulanță vreau!”

Hamas foloseşte ambulanțe pentru transportul teroriştilor. Dovada, într-un apel telefonic: "Am ambulanțe. Pot merge cu orice ambulanță vreau!”
| Foto: The Jerusalem Post - photo credit: REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) făcut public miercuri un apel telefonic al teroriştilor Hamas, iar din conversaţie reiese că Hamas foloseşte ambulanțe pentru transport non-medical.

Israelul a fost aspru criticat pentru că avut ca ţinte ambulanțe în timpul unor bătălii cu teroriștii din Gaza. Israelul a insistat că Hamas folosește ambulanțele ca mijloc de a desfășura activități teroriste, o afirmație care pare să o dovedească apelul telefonic făcut public miercuri.

În înregistrare, un cetățean din Gaza și un terorist Hamas sunt auziți discutând despre călătoria cu ambulanțele în tot orașul, a transmis The Jerusalem Post

„Ar trebui să trimit o ambulanță?” întreabă cetățeanul în video.
„Nu omule, am ambulanțe. Pot merge cu orice ambulanță vreau!”, răspunde teroristul Hamas.
"Frate, este o ambulanță care dacă îi spun să vină la tine, te ia și te aduce la intrarea în casă”, răspunde cetățeanul.

Al-Qassam are propriile sale ambulanțe, dintre care unele se află și la baza militară. Aspectul ambulanțelor este similar cu ambulanțele civile, astfel încât acestea să nu trezească suspiciuni sau să fie bombardate de Israel, a spus unul dintre teroriştii care luat parte la masacrul din 7 octombrie.

În timpul luptei, ambulanțele sunt, de asemenea, folosite pentru a evacua luptătorii și agenții. Acestea transportă alimente, IED și arme, pentru că acesta este cel mai sigur mod de transport. Majoritatea personalităților politice și militare de rang înalt ale Hamas se ascund în spitale, în special în Spitalul Shifa. Ei profită de spitale pentru a nu fi bombardați, ar mai fi precizat teroristul citat de jpost.com

Hamas a respins dovezile că folosesc civili drept scuturi. Oficialul terorist al Hamas, Ghazi Hamad, vorbind cu publicația de știri libaneză LBCI, a declarat că gruparea teroristă nu a intenționat să facă rău civililor în timpul invaziei Israelului, în ciuda dovezilor care arată contrariul.

Comenteaza