Guvernul italian va anunţa planul de relaxare a restricţiilor începând cu data de 4 mai

Guvernul italian va anunţa planul de relaxare a restricţiilor începând cu data de 4 mai
| Foto: italiantimes.it

Premierul italian, Giuseppe Conte, susține că Italia va anunța înainte de finalul săptămânii planul de revenire treptată, începând cu data de 4 mai.

“Aş vrea să pot spune: să redeschidem totul. Imediat. Începem mâine dimineaţă ... Însă o astfel de decizie ar fi iresponsabilă. Ar face să crească într-un mod necontrolat curba contagiunilor şi ar anula toate eforturile pe care le-am făcut până acum. Trebuie să acţionăm pe baza unui plan naţional, care să ţină totuşi cont de particularităţile teritoriale. Relaxarea aduce cu ea riscul real al unei creşteri pronunţate a curbei de contagiune şi trebuie să fim pregătiţi să ţinem sub control această creştere la niveluri minime, astfel încât riscul de contagiune să fie tolerabil”, a transmis Conte, potrivit Agerpres.

Guvernul italian a impus, în 9 martie, măsurile de izolare care le impun oamenilor să nu iasă din case decât pentru deplasări absolut necesare și au dus la închiderea majorității afacerilor italiene. Executivul de la Roma se află sub presiunea grupurilor de afaceri și a regiunilor industrializate din nord pentru a permite reluarea treptată a activităților pentru a împiedica o catastrofă economică.

Comenteaza