Grecii se plâng de certificatele false de vaccinare româneşti

Grecii se plâng de certificatele false de vaccinare româneşti

Românii au ajuns pe lista neagră a comercianţilor greci, iar aceştia cer precizări cu privire la certificatele false de vaccinare din România și chiar le refuză turiștilor accesul în magazine.

Din 21 octombrie, în Grecia, cei care doresc să meargă în cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, trebuie să prezinte „Certificatul verde de vaccinare”.

Ţara elenă a anunțat că va verifica vaccinările turiştilor, dar şi a cetățenilor săi care ar fi fost făcute în străinătate, respectiv în Bulgaria și Macedonia de Nord existând suspiciunea că acestea sunt fictive, iar certificatele de vaccinare sunt false.

Asociaţia Comercială din Salonic a trimis o scrisoare ministrului dezvoltării şi investiţiilor, Adonis Georgiadis, ministrului pentru protecţia cetăţeanului, Panagiotis Theodorikakos, şi preşedintelui Organismului Naţional pentru Sănătate Publică, Theoklis Zaoutis, în legătură cu problema certificatelor false de vaccinare care circulă în ţările din vecinătatea Greciei, scrie Capital.gr.

Concret, Asociaţia solicită de la autorităţile de mai sus informații cu privire la modul în care ar trebui tratate cazurile de turiști din Bulgaria, România și Macedonia de Nord care deţin certificate eliberate de țara lor, dar care nu apar în sistemul de certificare elen, motiv pentru care comercianții refuză să le permită accesul în magazinele lor.

În România au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document fals. Reclamaţiile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile unor medici care denunţă că pacienții recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinați, a scris digi24.ro. 

Comenteaza