Google, dată în judecată de zeci de companii media din Europa. Cât sunt daunele cerute

Google, dată în judecată de zeci de companii media din Europa. Cât sunt daunele cerute

Compania Google a fost dată în judecată de treizeci şi două de organizaţii media europene.

Treizeci şi două de organizaţii media europene au intentat astăzi un proces împotriva Google, solicitând daune de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

Procesul vizează practicile de publicitate digitală ale gigantului tehnologic american, grupurile media susţinând că „au suferit pierderi din cauza unei pieţe mai puţin competitive", potrivit unui comunicat transmis de firmele de avocatură Geradin Partners şi Stek, care reprezintă organizaţiile.

„Fără abuzul de poziţie dominantă din partea Google, companiile media ar fi primit venituri semnificativ mai mari din publicitate şi ar fi plătit taxe mai mici pentru serviciile de tehnologie publicitară", se adaugă în comunicatul citat de Politico, potrivit Mediafax.

Printre grupurile media se numără unele dintre cele mai importante companii de ştiri din Europa, printre care Axel Springer (care deţine BILD, Business Insider şi Politico), Schibsted, cu sediul în Norvegia, şi grupuri din Benelux, precum DPG Media şi Mediahuis. Coaliţia susţine că acoperă 17 ţări europene.

Procesul a fost intentat la un tribunal olandez.

În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană a trimis acuzaţii antitrust către Google cu privire la activitatea sa publicitară.

„Google lucrează în mod constructiv cu editorii din întreaga Europă", a declarat directorul juridic al Google, Oliver Bethell, adăugând că procesul "este speculativ şi oportunist". „Ne vom opune cu fermitate şi pe baza faptelor".

Comenteaza