Fostul premier al Japoniei a fost împuşcat în timp ce ținea un discurs. Este în stare foarte gravă la spital

Fostul premier al Japoniei a fost împuşcat în timp ce ținea un discurs. Este în stare foarte gravă la spital
| Foto: digi24.ro

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs și este într-o stare foarte gravă. Un suspect a fost reținut de polițiști.

Premierul Japoniei Fumio Kishida a anunţat că fostul prim-ministru Shinzo Abe este în „stare foarte gravă" după ce a fost împuşcat în timpul unui miting electoral. Poliţiştii au reţinut un suspect, potrivit BBC.

Shinzo Abe a fost dus la spital şi se află într-o „stare foarte gravă", a declarat premierul Fumio Kishida. Kishida a mai spus că se „roagă din toată inima" ca Abe să supravieţuiască atacului şi a condamnat împuşcăturile în „cei mai puternici termeni".

Premierul a anunţat că tuturor miniştrilor guvernului li s-a cerut să se întoarcă la Tokyo, dar a precizat că nu s-a luat nicio decizie cu privire la modificarea programului electoral. În paralel, poliţiştii au arestat un suspect în vârstă de 41 de ani, potrivit presei locale. Se crede că Tetsuya Yamagami este originar din oraşul Nara, unde a avut loc atacul.

De asemenea, presa locală a relatat că acesta este un fost membru al Marinei Militare a Japoniei. Spectatorii prezenţi la faţa locului susţin că suspectul a fost interceptat de agenţii de securitate imediat după împuşcături. Se pare că acesta a folosit o armă de foc artizanală.

Fostul premier japonezim-ministru japonez Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul unui discurs în oraşul Nara.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...