Drama unui băiețel care a fost diagnosticat greșit. A crezut că are amigdalită, însă a aflat că are cancer

Drama unui băiețel care a fost diagnosticat greșit. A crezut că are amigdalită, însă a aflat că are cancer

Un băiat, în vârstă de cinci ani, care a fost diagnosticat în primă fază cu amigdalită, a descoperit mai târziu că are o boală oncologică.

Mama băiatului, Stephanie Dalziel a fost devastată de vestea pe care a primit-o de la doctori care i-au spus că fiul ei, de numai cinci ani, nu are amigdalită, așa cum i s-a spus inițial, ci leucemie, potrivit GlasgowLive.

Femeia a observat că fiul ei pierdea tot mai mult în greutate încă din luna noiembrie, anul trecut. La început, doctorii i-au spus că acesta are amigdalită, însă după mai multe teste făcute la sfârșitul anului trecut s-a aflat faptul că Blake, băiatul de cinci ani, are cancer.

„Blake nu fusese niciodată un copil cu probleme de sănătate. Abia din luna noiembrie s-a îmbolnăvit. A început școala în august și am crezut că a prins o răceală obișnuită, însă ceva nu a fost în regulă.

L-am dus la spital pentru că pierdea mult din greutate și nu avea poftă de mâncare. Nici apă nu prea bea. Inițial mi s-a spus că este o amigdalită, așa că l-am luat acasă și am început să-i dăm antibiotice, însă nu a funcționat. L-am dus din nou, o săptămână mai târziu, și i-am făcut teste de sânge. A fost un șoc imens când am aflat ce boală are”, a povestit mama copilului într-un interviu acordat GlasgowLive.

După trei zile de la primirea dignosticului, Blake a început chimioterapia.

Stephanie a ajuns la concluzia că boala poate să vină în orice moment la orice om, oricât de sănătos ar părea, iar acum crede cu tărie că donarea de sânge este foarte importantă, în special după ce a văzut câți copii se confruntă cu această boală, inclusiv fiul ei. Mama băiatului este de acum înregistrata ca donator de sânge, potrivit sursei citate.

Mulți oameni care suferă de leucemie prezintă la început simptome ușoare, iar în timp acestea se agravează tot mai mult.

Principalele simptome includ:

  • oboseală și/sau anemie (ten palid, slăbiciune și dificultăți de respirație);
  • infecții repetate (răni la nivelul gurii, dureri în gât, febră, transpirații, tuse, urinare frecventă cu iritare, tăieturi și zgârieturi infectate și furuncule);
  •  creșterea vânătăilor și sângerării, potrivit Cancer.org
Comenteaza