„Dragoste” mare între Berlusconi și Putin: „Mi-a trimis 20 de sticle de vodcă. I-am răspuns cu câteva sticle de Lambrusco"

„Dragoste” mare între Berlusconi și Putin: „Mi-a trimis 20 de sticle de vodcă. I-am răspuns cu câteva sticle de Lambrusco"
| Foto: politico.com

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marţi că a reluat legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin şi că a făcut recent un schimb de "scrisori dulci" cu acesta, potrivit unei înregistrări audio difuzate de o agenţie de presă italiană.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, s-a lăudat deseori cu prietenia sa cu Putin până la invazia Rusiei în Ucraina şi a creat o furtună luna trecută când a spus că Putin a fost împins în război şi că vrea să pună "oameni decenţi" la conducerea Kievului.

"Am reluat puţin legătura cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea de naştere mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi parlamentarilor din Camera inferioară, potrivit înregistrării audio publicate de agenţia de presă LaPresse.

"I-am răspuns cu câteva sticle de Lambrusco şi o scrisoare la fel de dulce", a spus Berlusconi, a cărui zi de naştere a fost pe 29 septembrie, scrie Reuters.

El a adăugat că este extrem de îngrijorat de situaţia din Ucraina, dar că nu poate spune adevărata opinie pentru că "dacă va ajunge în presă va fi un dezastru".

Comentariile vin în contextul în care Berlusconi negociază posturi în cabinetul noului guvern, în urma alegerilor din 25 septembrie din Italia, care au adus victoria alianţei de dreapta condusă de Giorgia Meloni, care ar urma să fie numită prim-ministru săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al partidului a negat că Berlusconi a reluat legătura cu Putin, spunând că acesta le-a spus parlamentarilor săi "o poveste veche care se referă la un episod de acum mulţi ani".

Ulterior, Forza Italia a emis o declaraţie în care a afirmat că poziţia lui Berlusconi şi a partidului cu privire la război a fost "în conformitate cu poziţia Europei şi a Statelor Unite" şi că nu există "niciun loc pentru ambiguitate şi nu a existat niciodată".

Relaţiile dintre coaliţia de dreapta din Italia şi Rusia sunt urmărite îndeaproape. Matteo Salvini, liderul Ligii antiimigraţie, l-a lăudat adesea pe Putin şi obişnuia să îmbrace un tricou cu chipul liderului rus.

Comenteaza