Doar 10 decese în Marea Britanie. Peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin cu o doză

Doar 10 decese în Marea Britanie. Peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin cu o doză
| Foto: BBC

Marea Britanie a înregistrat sâmbătă doar 10 noi decese asociate COVID-19, cel mai redus bilanţ zilnic al victimelor pandemiei de la începutul lunii septembrie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie, o ţară cu peste 68.000.000 de locuitori, a scăzut semnificativ, în timp ce vaccinarea a depăşit un nou prag: peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin cu o doză. 

Conform datelor anunţate de Ministerul britanic al Sănătăţii, 31.301.267 de persoane (dintr-o populaţie de circa 68 de milioane) au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar alte peste cinci milioane au primit şi rapelul, în cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19 în Europa.

Cât despre numărul infectărilor zilnice, sâmbătă au fost raportate 3.423 de noi cazuri de COVID-19, în uşoară creştere faţă de cele 3.402 anunţate în ziua precedentă, dar spre deosebire de alte state europene, precum Franţa şi Germania, care se luptă cu al treilea val al pandemiei, infectările în Marea Britanie au scăzut constant în ultima vreme.

Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

România, cu o populaţie de peste 19.000.000 de locuitori are o medie săptămânală de peste 100 de decese, iar infectările sunt de ordinul miilor în fiecare zi. Pe de altă parte, la capitolul vaccinare suntem foarte departe de a vaccina jumătate din populaţia ţării. Autorităţile anunţă că avem către 3 milioane de români vaccinaţi fie cu o doză, fie cu ambele.

Comenteaza